Kontakt

Raiffeisen FACTORING d.o.o

Magazinska 69
10 000 Zagreb

Tel: 01 6174 900
Fax: 01 4604 877

Email:
factoring@rba.hr
factoring.prodaja@rba.hr
factoring.op-podrska@rba.hr
factoring.racunovodstvo@rba.hr
factoring.risk@rba.hr

EBRD izdvaja 90 milijuna eura za Raiffeisen Factoring

Povratak
Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) kreditnim aranžmanom s Raiffeisen Factoringom d.o.o. u iznosu od 90 milijuna eura nudi raznolikost izvora financiranja malim i srednjim poduzetnicima (SME) te većim poduzećima u Hrvatskoj. Faktoring kao financijski instrument omogućava financiranje radnoga kapitala domaćih malih, srednjih i većih poduzetnika i poduzeća.

Osiguravanje stabilnih izvora financiranja od temeljne je važnosti za oživljavanje malih i srednjih poduzeća i njihovih aktivnosti, kao i za daljnji razvoj  faktoring tržišta u Hrvatskoj.

Raiffeisen Factoring jedno je od vodećih faktoring društava na hrvatskom tržištu i nastavlja uvođenje novih proizvoda kako bi proširilo svoju bazu klijenata i pružilo podršku klijentima u udaljenim dijelovima zemlje.

Phil Bennett, prvi potpredsjednik EBRD-a, rekao je: “SME su snažan pokretač hrvatske ekonomije stvarajući preko 55% dodane vrijednosti s udjelom od 67% u ukupnoj zaposlenosti. Odlučno podržavamo daljnje jačanje SME sektora u Hrvatskoj i podržavamo daljnji gospodarski rast zemlje te stoga ovaj novi program s Raiffeisen Factoringom iznova potvrđuje naš strateški fokus na ovaj sektor.”

"Drago nam je suradnju s Raiffeisen Factoringom proširiti i produbiti ovom uslugom", rekla je direktorica EBRD-a za Hrvatsku i Sloveniju, Vedrana Jelušić Kašić. "Ohrabreni smo uspješnom provedbom prethodnih kreditnih linija čime je dokazana snažna tržišna potražnja za ovim proizvodom, posebno među malim i srednjim poduzećima. Poseban fokus u okviru novog EBRD-ovog financiranje bit će usmjeren financiranju poduzeća u udaljenim područjima Hrvatske."

Predsjednik uprave Raiffeisen Factoringa, Igor Fišer, dodao je: "Drago nam je nastaviti uspješnu suradnju s EBRD-om, koja potvrđuje da nas je EBRD prepoznao kao pouzdanog i dobrog partnera. Faktoring je najbrže rastući financijski proizvod u srednjoj i istočnoj Europi, a poslovni planovi i strateški ciljevi Raiffeisen Factoringa slijede stvarne trendove na tržištu. Kreditna sredstva EBRD-a koristit će se za povećanje plasmana malim i srednjim poduzećima, kao i za stvaranje novih faktoring proizvoda."

EBRD je u Hrvatskoj aktivan kao investitor od osamostaljenja zemlje i do sada je uložio nekih 3,5 milijardi eura u 187 projekata. Poslovne aktivnosti Banke uključuju sve sektore gospodarstva i posebno su jake u infrastrukturi, korporativnom sektoru, financijskim institucijama i energetici.

EBRD-ov strateški plan za razdoblje 2016.-2018. za zemlje u kojima posluje, uključujući Hrvatsku, ima tri prioriteta: jačanje gospodarske otpornosti, usmjerenje prema globalnim izazovima i potporu regionalnoj integraciji.
Pretraživanje
Unesite pojam: